Brandwerend Afdichten

brandwerend afdichten
BBWest staat voor u klaar op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Als specialist zorgen wij ervoor dat uw gebouw is voorzien van de beste brandwerende voorzieningen. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij altijd voor elke situatie de juiste brandwerende voorziening te bieden. U kunt bij ons terecht voor het brandwerend afdichten van doorvoeringen in brandscheidingen, leveren en plaatsen van brandkleppen in ventilatiekanalen, maar ook voor het leveren en plaatsen van brandwerende kozijnen, deuren en glas behoren tot onze werkzaamheden.

Het aanbrengen van brandwerende afdichtingen is een specialisme die u het best over kan laten aan een specialist. Al onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en zijn altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen. Naast productkennis zijn onze monteurs in het bezit van een geldig VCA-diploma, want veilig werken staat hoog in het vaandel bij BBWest Bouwkundige Brandpreventie.

Onze afdichtingsproducten zijn getest volgens (inter-)nationale normen zoals de EN 1366-1, EN 1366-3 en een classificering volgens: CE, LEED.

Om een gebouw brandveilig te maken, dichten wij alle sparingen, naden en doorvoeringen af. Dit dichtzetten gebeurd met gecertificeerde producten en voor elke situatie bestaat een ander soort afdichting. Door het plaatsen van brandwerende afdichtingen worden er als het ware een scheiding tussen twee compartimenten gecreëerd, ook wel de brandscheiding ter plaatse van het brandcompartiment. Door het maken van brandscheidingen zorg je ervoor dat er bij een brand, vuur en rook geen kans krijgen zich te verspreiden en wordt de brandveiligheid gewaarborgd.

U kunt ook bij ons terecht voor:

 • Het brandwerend afdichten van doorvoeringen in brandscheidingen;
 • Het brandwerend bekleden van staalconstructies;
 • Het leveren en plaatsen van brandkleppen in ventilatiekanalen;
 • Het leveren en plaatsen van brandwerende wanden;
 • Het leveren en plaatsen van brandwerende plafonds;
 • Systeemwanden;
 • Systeemplafonds;
 • Het leveren en plaatsen van brandwerende kozijnen en deuren;
 • Het aanbrengen van vlamschermen;
 • Het brandwerend dichtzetten van cannelures;
 • Het aanbrengen van noodverlichting en vluchtwegsignalering;
 • Complete brandmeldinstallatie;
 • Leveren en onderhoud aan blusmiddelen;
 • Het maken van een nulmeting / brandscan;

Vrijblijvend advies?

Wilt u als verantwoordelijke meer weten over de mogelijkheden? Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op via 0174-22 62 11 of door het invullen van ons contact formulier.

Interessante media over brandveiligheid :

Brandmanchetten plaatsen

Een brandmanchet wordt toegepast op plaatsen waar kunststof buizen brandscheidingen doorkruisen. Tijdens een brand zal het materiaal in de manchet opzwellen en de buis afdichten. Hierdoor wordt de verspreiding van rook en vuur naar aangrenzende compartimenten voorkomen.

Beheer en onderhoud

Het digitaal logboek van BBWest is een uitermate geschikte tool voor het bijhouden van wijzigingen aan de brandscheidingen. In het Bouwbesluit is de controle van wijzigingen vastgelegd, de wijze waarop kan door middel voor ons ontwikkelde applicatie bijgehouden worden.

Zie ook beheer en onderhoud.

WBDBO (branddoorslag en brandoverslag)

Om een juiste brandwerende afdichting toe te passen kunt u BBWest inschakelen. Wij kunnen de doorvoeringen in brandcompartimenten ter plaatse dichtzetten met een minerale wol en afwerken met een brandwerende verf, pasta en kit.
Voor luchtkanalen geldt dat ter plaatse van een brandscheiding een brandklep geplaatst moet zijn in het kanaal. Ook dit kunnen wij leveren en installeren. Wij leveren en monteren brandkleppen, vlinderkleppen, brandwerende ventielen en brandroosters.

Brandmeldinstallatie

Een automatische brandmeldinstallatie laat via optische signalen en geluidssignalen weten dat een gebouw moet worden geëvacueerd in het geval van brand of een ander noodgeval. Daarnaast kan het een externe partij waarschuwen, zoals bijvoorbeeld de brandweer. U kunt BBWest inschakelen voor de installatie van een nieuwe brandmeldinstallatie.

Blusmiddelen

Wij leveren, installeren en onderhouden diverse blusmiddelen, waaronder:

 • Draagbare brandblussers en andere blustoestellen
 • Brandslanghaspels
 • Droge blusleidingen

Rookmelders

Rookmelders zijn van levensbelang. Er bestaan verschillende soorten rookmelders, waarvan de optische melder het meest wordt gebruikt. Wij kunnen een rookmelder voor u installeren en deze onderhouden, zodat hij zo lang mogelijk mee gaat (meestal zo’n 10 jaar).

Waterleidingsprinkler

BBWest is erkend waterleidingsprinklerinstallateur. Een sprinklersysteem kan in een kamer of in een heel gebouw worden aangelegd. Hij wordt aan of in het plafond geïnstalleerd en aangesloten aan de waterleiding. Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en worden de sprinklers geactiveerd. Volledig gecertificeerd conform Vds 2896, Efectis, Instituut fysieke veiligheid