Project: Brandscheiding Warehouse Flexizone – PostNL

Voor Flexizone heeft BBWest een brandwand mogen maken

In Den Haag heeft BBWest een nieuwe brandscheiding mogen plaatsen. Het betreft een ‘hoge’ wand die de warehouse, waar momenteel PostNL huurt, in kleinere compartimenten verdeeld.

De kolommen en liggers in de wand zijn brandwerend bekleed met Corex-A1, waarna de wand middels op maat gemaakte profielen is opgebouwd. Door het toepassen van de juiste plaatmaterialen hebben wij een gecertificeerde wand mogen bouwen die 60 minuten brandwerend is.

Na het bouwen hebben wij ook voor de afwerking van de wand mogen zorgen, zo zijn de naden en voegen dichtgezet en is de wand volledig geschuurd. Hierna is de volledige wand wit gespoten. Het eindresultaat is een zeer strakke wand die ook nog eens stoot en slagvast is. Gezien de functie niet geheel onbelangrijk.

Tevens is de dakwandaansluiting voorzien van de nodige vlamschermen en zijn de doorvoeringen in de wand voorzien van de juiste brandwerende afdichtingen en brandmanchetten.

Gecertificeerde oplossing

Lichte scheidingswanden kunnen niet zonder meer in een bepaalde hoogte gemaakt worden. Er moet rekening gehouden worden met materiaalkeuze en met de rapporten van de producten. Door onze ervaring en kennis weten wij voor elke situatie de juiste gecertificeerde oplossing te kiezen.

Wat kan BBWest voor u betekenen?

De brandveiligheid van uw vastgoed waarborgen is zeer belangrijk en ook verplicht. Daarnaast dient u als eigenaar te zorgen voor een (brand)-veilig pand. Heeft uw gebouw te grote brandcompartimenten? Moet u maatregelen treffen om aan de brandveiligheid te voldoen, of bent u op zoek naar deskundig advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.