BBWest maakt deel woningbezit woningcorporatie Staedion brandveilig in samenwerking met KBK Thijsse bouw

Samen met KBK Thijsse bouw maakt BBWest in Den Haag het bezit van woningcorporatie Staedion brandveilig. Als woningcorporatie verhuren zij ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels en bedrijfsruimten in Den Haag en omgeving. Zo hebben wij reeds 19 projecten met in totaal 819 woningen en 6 bedrijfsruimtes reeds brandveilig opgeleverd.

Veelal gaat het om het brandveilig maken en het onderhouden van studentenwoningen, galerijwoningen en rijtjeshuizen. Zoals in de Borneostraat, waarbij recent in 70 woningen brandkleppen zijn geplaatst, naden en doorvoeringen brandwerend zijn afgedicht en kozijnen zijn voorzien van nieuw glas met ventilatierooster. Verder worden er nu ook gekoppelde rookmelders meteen meegenomen.

Het uiteindelijke doel ‘Een gezond en veilig thuis voor de huurder(s)’ bereiken is onze drijfveer. Dit bereiken we door onze kennis en expertise samen te delen en door korte lijnen tussen de partijen te voeren. Hierdoor weten wij alle projecten brandveilig op te leveren!

Inmiddels zijn wij aan het werk om 341 woningen aan de Stieltjesstraat in Den Haag brandveilig te maken. Dit doen wij door o.a.;

  • De woningdeuren te voorzien van: opschuimende strips, brandwerende deurspionnen, nieuwe glaslatten en worden de sponningen opgedikt;
  • Worden in de woningen ventilatiekanalen voorzien van vlinderkleppen en/of brandkleppen;
  • Worden in de woningen de meterkasten brandwerend afgewerkt;
  • Worden de kunststof afvoeren voorzien van brandmanchetten;
  • Krijgt elke woning twee nieuwe rookmelders;
  • Worden in de vluchtwegen de deuren vervangen voor brandwerende deuren;